P R A K T I J K

Praktijk Sprankel | Rouwverwerking

Contact Info

+31 6 52626943

Stappenhoeve 7
5708 WC Helmond

anke@praktijksprankel.com

UP

Anke Kegel - rouwtherapeut

Als leerkracht heb ik jaren voor de klas gestaan. In die 20 jaar heb ik met alle leeftijden gewerkt; van kleuters tot en met groep 8. Eerst in Eindhoven, daarna in Helmond. Werken met kinderen, luisteren naar wat ze te vertellen hebben, wat ze meemaken en wat er speelt in hun leven heeft mij altijd erg geboeid.

In 2012 ben ik me meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van sociale vaardigheden en vergroten van weerbaarheid bij kinderen. Daar volgden verschillende Rots&Watertrainingen uit en ben ik naast het lesgeven ook gaan werken vanuit mijn eigen praktijk.
Naar mate ik langer voor de klas stond, viel het mij op dat kinderen vaak worstelden met verdriet en zorgen.
Leren gaat moeilijk als je hoofd vol zit met verdrietige of ingewikkelde gebeurtenissen in je leven.

Gedreven en enthousiast begon ik aan diverse trainingen over verlies en rouw om vervolgens de driejarige post-HBO opleiding rouw en verliestherapie voor kinderen te doen. Nog altijd blijf ik me verdiepen in diverse trainigen over trauma, verlies en rouw.
Ik besloot me volledig te richten op mijn eigen praktijk voor rouw en verliestherapie, met name voor kinderen.

Als psychosociaal therapeut begeleid ik nu klassen op basisscholen en kinderen individueel.

Verder ben ik getrouwd en trotse moeder van 2 jongens van 17 en 19 jaar oud. Samen met manlief, kinderen, hond en campertje trek ik er graag op uit. Maar wanneer dat niet kan, ben ik graag aan het wandelen in het bos met de hond.