OVER MIJ

Anke Kegel

Ook altijd fijn om te weten… wie is Anke Kegel? Dus hier wat meer informatie over mij.

Na de middelbare school ging ik door naar de Pabo. Het bleek een juiste keuze en enthousiast kon ik meteen aan de slag in het basisonderwijs. Eerst heb ik 7 jaar in Eindhoven als groepsleerkracht voor de klas gestaan en daarna 13 jaar in Helmond. In die 20 jaar heb ik met alle leeftijden gewerkt; van kleuters t/m groep 8. Daarnaast ben ik me in 2012 ben ik meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van sociale vaardigheden en vergroten van weerbaarheid bij kinderen. Daar volgden verschillende Rots&Watertrainingen uit en heb ik de eerste voorzichtige stappen gezet in het werken vanuit een eigen praktijk. 

Naar mate ik langer voor de klas stond, viel het mij op dat kinderen (en ouders!) vaak worstelden met verdriet of zorgen. Kinderen konden zich bijvoorbeeld dan niet meer concentreren en vonden leren lastig. Reden voor mij toen om, naast het lesgeven ook kinderen individueel (of in kleine een groep) te begeleiden. Daar startte ik mee in 2013. Het geven van Rots&Watertrainingen was een mooie aanvulling, omdat ik geloof dat fysieke oefeningen en spelletjes niet alleen leuker zijn, maar er ook voor zorgen dat het beter beklijft, omdat je met je lijf bezig bent.
Toen ik als leerkracht zelf te maken kreeg met groot verlies en verdriet in de klas, ben ik me meer gaan verdiepen aan het begeleiden bij verdriet en rouw. Ik deed dat eerst met aanvullende Rots&Wateroefeningen, maar er ontstond al snel de behoefte om meer te weten te komen over rouw en omgaan met rouw.
Uiteindelijk heb ik de post-HBO opleiding rouw en verliesbegeleiding voor kinderen gedaan in 2018 en heb ik onlangs de therapeutische vervolgopleiding ‘werken met gestolde rouw‘ afgerond, waardoor ik als rouwtherapeut meer verdiepend aan de slag kon gaan. Sinds 2017 ben ik me volledig gaan richten op mijn eigen praktijk voor rouw en verliestherapie en heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd.
Als psychosociaal therapeut begeleid ik nu klassen op basisscholen en kinderen met hun ouders individueel.

Verder ben ik getrouwd en trotse moeder van 2 jongens van 16 en 18 jaar oud. Samen met manlief, kinderen, hond en campertje trek ik er graag op uit. Maar wanneer dat niet kan, ben ik graag aan het wandelen in het bos met de hond, thuis knutselend aan van alles en nog wat, aan het lezen of aan het sporten.

Over mij Anke Kegel Praktijk Sprankel rouw- en verliestherapie Helmond
Anke Kegel