Wie ben ik                                                                                      


Mijn naam is Anke Kegel. Ik woon in Helmond, ben getrouwd en trotse moeder van 2 jongens van 14 en 16 jaar oud. Samen met manlief, kinderen, hond en campertje trek ik er graag op uit. Maar wanneer dat niet kan, ben ik graag aan het wandelen in het bos met de hond, thuis knutselend aan van alles en nog wat, aan het lezen of aan het sporten.

Na 20 jaar als leerkacht voor de klas te hebben gestaan, heb ik in 2017 besloten om me volledig te richten op het coachen en begeleiden van basisschoolgroepen en kinderen individueel.
Als leerkracht zag ik vaak kinderen worstelen met verdriet of zorgen die ze (soms onbewust) met zich mee dragen. Naast het lesgeven hield ik me al langer bezig om kinderen en ouders te begeleiden. Vanaf 2010 geef ik sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen en in 2012 werd ik Rots & Watertrainer. Ik ben Rots & Watertrainer geworden, omdat ik geloof dat fysieke oefeningen en spelletjes niet alleen leuker zijn, maar ook ervoor zorgen dat het beter beklijft, omdat je met je lijf bezig bent.
Wanneer kinderen durven te vertellen over wat ze bezig houdt, wat ze meemaken en zorgen die ze hebben, ontstaat er meer openheid naar elkaar toe. Dat doet veel met de groepsdynamiek; er wordt minder gepest en kinderen komen (weer) met plezier naar school.
Omdat ik meer verdieping in de Rots&Watertraining wilde, ben ik me nog intensiever gaan richten op wat verlies (in welke vorm dan ook) doet met het kind en met een groep. Daarom ben ik rouw- en verliesbegeleider geworden.
In 2018 heb ik de Post-HBO opleiding rouw- en verliesconsulent bij het Land van Rouw afgerond.

De afgelopen jaren heb ik veel groepen op basisscholen begeleid. Dit vanuit Stichting Openbare Basisscholen Helmond en vanuit Stichting Omnia in Eindhoven. Ook op persoonlijke aanvraag heb ik kinderen begeleid.